Menu

 

Club Sushi to restauracja japońska wykraczająca swoją ofertą i produktami daleko ponad ogólnie przyjęte standardy w branży sushi. Oferujemy swoim Gościom tylko to, co najlepsze.

Życzymy smacznego.

Nigiri

POKAŻ
UKRYJ

Sushi składające się z kulki ryżu formowanej w dłoni, nakrytej plastrem ryby, warzyw, lub krewetki.

 

14
NIGIRI EBI 2 szt.
(krewetka gotowana, wasabi)

14
NIGIRI SAKE 2 szt.
(łosoś, wasabi)

17
NIGIRI MAGURO 2 szt.
(tuńczyk, wasabi)

10
NIGIRI TAMAGO 2 szt.
(omlet japoński, wasabi)

15
NIGIRI SAKE TATAKI 2 szt.
(opiekany łosoś, serek Philadelphia, sos okonomiyaki, wasabi)

18
NIGIRI MAGURO TATAKI 2 szt.
(opiekany tuńczyk, spicy mayo, por, togarashi, wasabi)

20
NIGIRI UNAGI 2 szt.
(grillowany węgorz, sos kabayaki, wasabi)

15
NIGIRI IKA TEN 2 szt.
(kalmar w tempurze, chilli dżem, owoc granatu, wasabi)

Gunkan Maki

POKAŻ
UKRYJ

Odmiana nigiri, rodzaj „łódeczki” z ryżu najczęściej owiniętego w nori lub w ogórka wypełnionej różnymi składnikami.

 

12
GOMA WAKAME GUNKAN 2 szt.
(sałatka z wodorostów, sezam)

19
EBI GUNKAN 2 szt.
(siekana krewetka, ostry majonez)

19
SAKE GUNKAN 2 szt.
(tatar z łososia)

22
MAGURO GUNKAN 2 szt.
(tatar z tuńczyka)

29
IKURA GUNKAN 2 szt.
(kawior z łososia)

22
EBI TEMPURA GUNKAN 2 szt.
(krewetka w tempurze, grzyby shiitake, spicy mayo, szczypiorek)

Hosomaki

POKAŻ
UKRYJ

Cienkie rolki sushi zawijane w nori z jednym składnikiem. Z Japońskiego „hosoi” oznacza cienki, chudy.

 

15
HOSOMAKI SAKE 6 szt.
(łosoś)

16
HOSOMAKI SAKE YAKI 6 szt.
(pieczony łosoś)

19
HOSOMAKI MAGURO 6 szt.
(tuńczyk)

12
HOSOMAKI KAPPA 6 szt.
(ogórek, sezam)

12
HOSOMAKI OSHINKO 6 szt.
(rzepa)

12
HOSOMAKI KANPYO 6 szt.
(tykwa)

12
HOSOMAKI KANI KAMA 6 szt.
(paluszek krabowy)

12
HOSOMAKI AWOKADO 6 szt.
(awokado)

14
HOSOMAKI SHIITAKE 6 szt.
(grzyby shiitake)

14
HOSOMAKI TAMAGO 6 szt.
(tamago, serek Philadelphia)

Futomaki

POKAŻ
UKRYJ

Grube rolki z kilkoma składnikami. Z Japońskiego „futoi” oznacza gruby, tłusty.

 

20
SAKE PHILADELPHIA 6 szt.
(łosoś, serek Philadelphia, sałata, awokado, ogórek)

20
SPICY SAKE 6 szt.
(łosoś, sos chilli, ogórek, awokado, tykwa, sałata)

24
MAGURO 6 szt.
(tuńczyk, spicy mayo, oshinko, ogórek, awokado, sałata)

24
EBI 6 szt.
(gotowana krewetka, spicy mayo, ogórek, sałata)

18
FUTO YASAI 6 szt.
(awokado, ogórek, rzepa, tykwa, sałata)

19
TEMPURA YASAI 6 szt.
(sezonowe warzywa w tempurze, sałata, spicy mayo)

18
KANI KAMA 6 szt.
(paluszek krabowy, spicy mayo, awokado, ogórek, sałata)

24
SPICY TUNA 6 szt.
(tuńczyk, sałata, spicy mayo, sos chilli sriracha, oshinko)

22
SAKE YAKI 6 szt.
(pieczony łosoś, serek Philadelphia, awokado, ogórek, sos kabayaki)

26
EBI TEN 6 szt.
(krewetka w tempurze, spicy mayo, por, rzepa, sałata)

26
EBI YAKI 6 szt.
(grillowana krewetka, awokado, ogórek, sałata, szczypiorek, sos chilli)

32
UNAGI 6 szt.
(grillowany węgorz, ogórek, awokado, sałata, tykwa, tamago, sos kabayaki)

26
IKA YAKI 6 szt.
(kalmar grillowany, ogórek, awokado, sałata, spicy mayo, czerwona cebula, por, czosnek)

26
IKA TEN 6 szt.
(kalmar w tempurze, serek Philadelphia, tobiko, awokado, tykwa, melon, sos chilli mango)

23
IBODAI YAKI 6 szt.
(grillowana ryba maślana, serek Philadelphia, awokado, ogórek, sałata, tykwa, sos kabayaki)

18
FUTO TAMAGO 6 szt.
(omlet japoński, serek Philadelphia, tykwa, ogórek)

25
HIRAME PANKO 6 szt.
(halibut w panko, mayo, awokado, ogórek, tykwa, melon, sos chilli mango)

Uramaki

POKAŻ
UKRYJ

Uramaki – rolki sushi zawijane odwrotnie czyli ryżem na zewnątrz. Z Japońskiego „ura” oznacza odwrotnie.

 

21
URAMAKI SAKE 8 szt.
(łosoś, serek Philadelphia, ogórek, awokado i sezam)

24
URAMAKI EBI 8 szt.
(krewetka gotowana, tykwa, serek Philadelphia, spicy mayo, sezam)

20
URAMAKI KANI 8 szt.
(awokado, ogórek, paluszek krabowy, spicy mayo i sezam)

18
URAMAKI SABA 8 szt.
(makrela wędzona, tykwa, ogórek, majonez i sezam)

28
URAMAKI MAGURO 8 szt.
(awokado, ogórek, tuńczyk, spicy mayo i sezam)

24
URAMAKI SAKE YAKI 8 szt.
(pieczony łosoś, sos kabayaki, awokado, ogórek i sezam)

22
URAMAKI SHIROMI YAKI 8 szt.
(pikantna pasta z łososia, szczypiorek, ogórek, tykwa, spicy mayo)

26
URAMAKI EBI TEN 8 szt.
(krewetka w tempurze, majonez, ogórek, awokado, togarashi)

Specjalmaki

POKAŻ
UKRYJ

Przygotowywane jak URAMAKI, dodatkowo otoczone plastrem ryby lub innymi składnikami.

 

29
CALIFORNIA MAGURO ASPARAGUS 5 szt.
(szparag w tempurze, ogórek, por, oshinko, obłożony opiekanym tuńczykiem, spicy mayo, togarashi, wasabi)

32
CATERPILLAR 5 szt.
(krewetka w tempurze, serek philadelphia, ogórek, tykwa, sriracha, obłożona grillowanym węgorzem, sos kabayaki, wasabi)

32
CALIFORNIA UNAGI 5 szt.
(ogórek, awokado, tykwa, tamago, serek philadelphia, obłożony grillowanym węgorzem, sos kabayaki, wasabi)

26
CALIFORNIA EBI TEN SAKE 5 szt.
(krewetka w tempurze, spicy mayo, awokado, ogórek, obłożony łososiem)

26
EBI TAMAGO 5 szt.
(krewetka w panko, serek philadelphia, melon, tykwa, całość owinięte tamago)

24
CALIFORNIA SAKE 5 szt.
(paluszek krabowy, serek philadelphia, tykwa, obłożony łososiem)

Temaki

POKAŻ
UKRYJ

Płatek nori formowany w stożek wypełniony ryżem z dodatkiem wielu składników.

 

20
TEMAKI SAKE 1 szt.
(łosoś norweski, sałata, awokado, sezam, rzodkiew, sos chilli sriracha)

18
TEMAKI YASAI 1 szt.
(sałata, awokado, sezam, rzodkiew, tykwa, ogórek)

24
TEMAKI EBI 1 szt.
(krewetka gotowana, sałata, serek Philadelphia, tobiko)

22
TEMAKI SAKE YAKI 1 szt.
(pieczony łosoś, sałata, ogórek, awokado, sos kabayaki)

Zestawy

POKAŻ
UKRYJ

72
AKITA 13 szt.
(5 szt. California Unagi, 6 szt. Futomaki Ebi Ten, 2 szt. Nigiri Sake)

75
OKINAWA 18 szt.
(2 szt. Nigiri Maguro, 2 szt. Nigiri Sake, 6 szt. Futomaki Sake Philadelphia, 8 szt. Uramaki Ebi Ten)

66
MITO 20 szt.
(6 szt. Hosomaki Maguro, 8 szt. Uramaki Sake Yaki, 6 szt. Futomaki Iboday Yaki)

82
IBARAKI 22 szt.
(6 szt. Futomaki Sake Philadelphia, 2 szt. Nigiri Sake, 8 szt. Uramaki Sake, 6 szt. Futomaki Sake Tatar)

90
SHIGA 22 szt.
(8 szt. Uramaki Sake, 6 szt. Futomaki Ebi, 6 szt. Futomaki Ika Ten, 2 szt. Gunkan Sake)

91
KOBE 24 szt.
(6 szt. Futomaki Sake Philadelphia, 6 szt. Futomaki Maguro, 6 szt. Futomaki Sake Yaki, 6 szt. Futomaki Hirame Panko)

96
MIYAGI 28 szt.
(2 szt. Nigiri Ebi, 6 szt. Hosomaki Kappa, 6 szt. Futomaki Ebi Ten, 6 szt. Futomaki Sake Philadelphia, 8 szt. Uramaki Sake Yaki)

105
KOFU 31 szt.
(8 szt. Uramaki Shiromi Yaki, 5 szt. California Sake, 6 szt. Futomaki Iboday Yaki, 6 szt. Futomaki Ebi, 6 szt. Hosomaki Kanpyo)

152
KAGAWA 36 szt.
(6 szt. Futomaki Ebi Ten, 6 szt. Futomaki Maguro, 6 szt. Futomaki Sake Philadelphia, 5 szt. California Unagi, 5 szt. California Ebi Ten Sake, 8 szt. Uramaki Sake Yaki)

198
KIOTO 59 szt.
(6 szt. Futomaki Sake Philadelphia, 6 szt. Futomaki Spicy Sake, 6 szt. Futo Yasai, 6 szt. Futomaki Maguro, 8 szt. Uramaki Tamago, 8 szt. Uramaki Ebi, 8 szt. Uramaki Shiromi Yaki, 5 szt. California Unagi)

310
GIFU 82 szt.
(6 szt. Futomaki Sake Philadelphia, 6 szt. Futomaki Hirame Panko, 6 szt. Futomaki Maguro, 6 szt. Futomaki Ebi Ten, 6 szt. Futomaki Spicy Sake, 6 szt. Futomaki Iboday Yaki, 4 szt. California Ebi Ten Sake, 4 szt. California Maguro Asparagus, 4 szt. Caterpillar, 8 szt. Uramaki Sake Yaki, 8 szt. Uramaki Ebi, 6 szt. Hosomaki Tamago, 6 szt. Hosomaki Kappa, 6 szt. Hosomaki Shitake)

Zupy

POKAŻ
UKRYJ

10
MISO-SHIRU (TOFU)
(Tradycyjna japońska zupa przygotowana na bazie dashi z dodatkiem pasty miso, glonów wakame i tofu)

12
MISO-SHIRU (SAKE)
(Tradycyjna japońska zupa przygotowana na bazie bulionu dashi z dodatkiem pasty miso, glonów wakame i łososia)

16
JAPOŃSKIE CURRY
(Curry z kurczakiem, marchewką, cebulą, ziemniakami i benishoga podawane z ryżem)

32
RAMEN
(Makaron ramen w esencjonalnym bulionie z dodatkiem pieczonej piersi kaczki, marynowanego jajka, grzybów shiitake, glonów wakame, tofu, nori i pak choi)

19
TOMYUM
(Delikatnie cytrynowa z dodatkiem ostrego chilli i świeżej kolendry, tajska zupa przygotowana na bazie mleczka kokosowego, z krewetkami, grzybami shitake, kiełkami fasoli mung)

15
MANDUKUK NO GYOZA
(Pikantny bulion z pierożkami nadziewanymi wieprzowiną)

Przystawki

POKAŻ
UKRYJ

15/27
GYOZA 5/10 szt.
(tradycyjne japońskie pierożki z krewetkami)

13/24
GYOZA 5/10 szt.
(tradycyjne japońskie pierożki z kurczakiem)

12/22
GYOZA 5/10 szt.
(tradycyjne japońskie pierożki z warzywami)

14/26
GYOZA 5/10 szt.
(tradycyjne japońskie pierożki z wieprzowiną)

31
TATAR Z ŁOSOSIA
(zastrzeżona receptura)

14
GOMA WAKAME
(chrupiąca, lekko pikantna sałatka z trawy morskiej z dodatkiem sezamu. Doskonała jako dodatek do sushi)

12
KIMCHI
(koreańska, ostra sałatka przygotowana na bazie kapusty z dodatkiem warzyw, owoców oraz ostrych przypraw)

29
EBI TEMPURA 5 szt.
(krewetki w tempurze ze słodkim sosem i spicy mayo)

Herbata / Kawa

POKAŻ
UKRYJ

12
SENCHA YOROKOBI (dzbanek 0,6 l)
„Herbata przyjemności i satysfakcji”. Klasyka pośród japońskich zielonych herbat. Bogata w witaminę C.

12
SENCHA JASMINE (dzbanek 0,6 l)
Zielona herbata pochodząca z pierwszych zbiorów wysokiej jakości, z dodatkiem kwiatów jaśminu.

12
SENCHA SAKURA (dzbanek 0,6 l)
Zielona herbata Sencha z dodatkiem owoców wiśni i płatków dzikiej róży.

12
SHICHI FUKU GENMAICHA IRI MATCHA (dzbanek 0,6 l)
“Herbata siedmiu szczęść” zielona herbata z dodatkiem prażonych ziaren ryżu.

12
GOLDEN YUNNAN (dzbanek 0,6 l)
Selekcjonowana ręcznie czarna herbata z prowincji Yunnan o równo zwiniętych liściach.

Kolejne zalanie dzbanka herbaty jest w cenie, poproś obsługę o drugie zaparzenie.

7
ESPRESSO

9
ESPRESSO DOPPIO

7
AMERICAN

Napoje

POKAŻ
UKRYJ

8
DOBRY MATERIAŁ CYTRYNA, LIMONKA, KOLANKO, YERBA MATE, IMBIR, GRUSZKA, ŚLIWKA 0,33 l

6
COCA-COLA 0,25 l

6
FANTA / SPRITE 0,25 l

4
KINGA PIENIŃSKA niegazowana / gazowana 0,33 l

6
CAPPY POMARAŃCZOWY, JABŁKOWY 0,25 l

6
NAPÓJ ALOESOWY 0,2 l

8
SOK ŚWIEŻO WYCISKANY POMARAŃCZOWY 0,2 l

Piwo / Wino

POKAŻ
UKRYJ

PIWA

12
PIWO KIRIN 0,33 l
Delikatne, o słabo wyczuwalnej goryczce piwo, którego aromat zawiera w sobie subtelne, cytrusowe nuty słodowe, z akcentami zielonego jabłka. Pierwszy plan w smaku gra delikatny słód, z bardzo wytrawnym finiszem.

12
PIWO ASAHI 0,33 l
Japońskie piwo o oryginalnej recepturze, bazującej na słodzie jęczmiennym, chmielu, kukurydzy oraz ryżu.

WINA

12
CAPRICE (wino domu) 0,15 l
Wino wytrawne z tradycyjnych szczepów Gaskonii, o aromatach kwiatowych i owoców tropikalnych.

12
WINO ŚLIWKOWE CHOYA SILVER 10% 0,15 l
Choya Silver jest to wino powstałe z połączenia słodkiego białego wina z niewielką ilością świeżego soku z owoców ume. Słodycz białego wina nadaje przewodni smak temu produktowi wraz z pełnią owocowego smaku. Sok z owocu ume dodaje wigoru i delikatnie podkreśla owocowy charakter wina.

42
WINO ŚLIWKOWE CHOYA SILVER 10% 0,5 l
Choya Silver jest to wino powstałe z połączenia słodkiego białego wina z niewielką ilością świeżego soku z owoców ume. Słodycz białego wina nadaje przewodni smak temu produktowi wraz z pełnią owocowego smaku. Sok z owocu ume dodaje wigoru i delikatnie podkreśla owocowy charakter wina.

17
WINO ŚLIWKOWE CHOYA ORIGINAL 10% 0,15 l
Choya Original jest to wino powstałe z połączenia świeżego soku z owoców ume z niewielką ilością słodkiego białego wina. Wyraźny charakter owoców ume nadaje temu produktowi orzeźwiająco śliwkowy charakter. Słodkie białe wino nadaje całości równowagi słodko kwaskowej.

85
WINO ŚLIWKOWE CHOYA ORIGINAL 10% 0,75 l
Choya Original jest to wino powstałe z połączenia świeżego soku z owoców ume z niewielką ilością słodkiego białego wina. Wyraźny charakter owoców ume nadaje temu produktowi orzeźwiająco śliwkowy charakter. Słodkie białe wino nadaje całości równowagi słodko kwaskowej.

15
SAKE 0,15 l
Wino ryżowe, bezbarwne, słomkowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło w specjalnych porcelanowych naczyniach.

68
SAKE 0,72 l
Wino ryżowe, bezbarwne, słomkowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło w specjalnych porcelanowych naczyniach.

Desery

POKAŻ
UKRYJ

12
DESER TAPIOKA
Tapioka gotowana na mleku kokosowym z nutą wanilii i musem z mango.