Czy wiecie, że istnieje 5 kolorów ryżu?
- Ryż biały to najbardziej popularna odmiana ryżu.
- Ryż żółty jest kleisty i słodki, używany jako składnik wielu japońskich potraw.
- Ryż brązowy to najbogatsza w składniki odżywcze odmiana ryżu.
- Ryż czarny ma łagodny orzechowy smak.
- Ryż czerwony (niełuskany) zawdzięcza swój kolor czerwonej barwie łupin.
Ryż to produkt będący podstawą wyżywienia połowy ludzkości. W polskiej kuchni dominują ziemniaki, jednak coraz częściej decydujemy się na ryż. Można go jeść jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań głównych. Smakuje pysznie na słono i na słodko.
Ryż dostarcza energii i zaspokaja głód. Zalecany jest osobom na diecie lekkostrawnej i dbającym o linię. W ryżu nie ma glutenu, dlatego mogą go jeść osoby nietolerujące tego białka.
Ryż jest źródłem węglowodanów, białka, błonnika. Zawiera witaminy z grupy B (B1, B2, PP, B5, B6). Obfituje w magnez, cynk, fosfor, żelazo, selen.
Ryż to samo zdrowie – zapraszamy do naszego lokalu na odkrycie niepowtarzalnych japońskich smaków i aromatów.
Club Sushi
Plac Ratuszowy 2-4
Jelenia Góra
tel: +48 753 000 260
mail: restauracja@clubsushi.pl
Dostawa sushi / odbiór w ClubSushi
- zamówienia przyjmujemy wyłącznie telefonicznie od 12.00 do 19.00
- realizacja dostaw w godzinach od 13.00 do 21.00
- do zamówienia doliczone jest opakowanie i koszt dostawy w zależności od strefy i wynosi on odpowiednio: (strefa A – 5 PLN , strefa B – 10 PLN , strefa C – 15 PLN)
- możliwość odbioru zamówienia na miejscu w restauracji
- orientacyjny czas oczekiwania na zamówieni podawany jest przez pracownika ClubSushi podczas przyjmowania zamówienia.