Jesteśmy pasjonatami dobrej jakości jedzenia, które podajemy. Uważamy to za najwyższy priorytet naszej działalności. Chociaż nie twierdzimy, że znamy odpowiedź jak robić doskonałe sushi, jesteśmy zobowiązani uczyć się jak najwięcej i podejmując słuszne decyzje wychodzić na wprost oczekiwaniom naszych klientów.
Wielu ludzi, nawet miłośników sushi, zakłada, że sushi to świeże ryby. To nie zawsze jest prawdą i nie zawsze najlepszym rozwiązaniem. Choć większość ryb, które wybieramy jest świeża, niektóre są zamrożone – zwykle zamarznięte w temperaturze poniżej -20 °C lub niższej. Jeśli uważasz, że najlepsza ryba musi być świeża, wiedz, że cały tuńczyk błękitnopłetwy na słynnym rynku Tsukiji w Japonii jest zamarznięty.
To co nas interesuje, gdy wybieramy ryby to ich jakość i nic więcej.
Każda rolka sushi wykonana jest na zamówienie. Nigdy nie przechowujemy ich w lodówkach. W ciągu dnia wykonujemy małe partie wysokiej jakości ryżu, zamiast jednej dużej partii rano. Być może to małe szczegóły, ale dbamy o to, aby twój posiłek po prostu dobrze smakował.
„Japońskie przysłowie mówi, że jeśli masz przyjemne doświadczenie z jedzenia czegoś, czego wcześniej nie próbowałeś, twoje życie zostanie wydłużone o siedemdziesiąt pięć dni.”